Alex Wambugu Ndung’u

_28_0058Alex wie? Tussen 2006 en 2014 ging ik elk jaar in oktober 2 weken naar Diani als sponsor van enkele lokale basisscholen. Alex was mijn vaste chauffeur. Hij is dat nog steeds voor andere sponsors. Betrouwbaar en erg goed ingevoerd in de lokale gebruiken, kent iedereen en zet die kennis met liefde in voor ons en onze sponsorscholen.
Alex woont zelf in Ukunda, zijn vrouw Jane en hun twee kinderen Faith en Simon zijn een paar jaar geleden verhuisd naar de kleine farm van familie in het noord-westen van het land. Het leven is daar goedkoper en het onderwijs beter. Zodra het kan voegt hij zich bij zijn gezin, maar er moet ook geld verdiend worden, en dat doet hij ver bij hen vandaan, daar waar de toeristen zijn.
Ongeluk Jongstleden Paaszondag is tijdelijk een einde gekomen aan zijn bestaan als taxi-chauffeur. In zijn eigen woorden:

I had an accident on easter sunday, where a matatu driver noticed a cow on his lane swerved to mine causing a head-on .
I thank God for saving me

96e36d193f37b27765d3c3757cab299eHij heeft het godzijdank overleefd, maar mag voorlopig niet werken van de dokter. Niet werken betekent geen inkomen. Op korte termijn moet het schoolgeld van zijn kinderen betaald worden. Ook kan hij een forse rekening van het ziekenhuis tegemoet zien.

Financiële steun De schoolgeldbedragen zijn 7.000 KES voor Simon en 28.000 KES voor Faith. Omgerekend naar euro’s: € 65 en € 247.
De teller van de ziekenhuisrekening staat nu op 160.000 KES, ruim € 1.400.
Kortom, een voorlopig totaal van ruim € 1.700. Geld dat hij niet heeft liggen.

Ik wil hem graag financieel steunen. Als jij dat ook wilt, laten we dan de handen ineen slaan. Het is namelijk best duur om geld naar zijn Keniaanse bankrekening over te maken en ik spek liever Alex dan de Equity Bank.

Stuur mij s.v.p. een bericht als je mee wilt doen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *