Bericht van Alex – goed en slecht nieuws

In dergelijke gevallen is het een goede gewoonte te beginnen met het slechte nieuws.

diefDe gulle gever van een stapel Keniaanse shillingen heeft wel iemand blij gemaakt, maar niet Alex. De envelop is nog steeds niet aangekomen. We kunnen maar beter aan het idee wennen dat er ergens op de lijn Naarden – Ukunda een dief huist.

 

2016-06-28-PHOTO-00000127Dan het goede nieuws. Alex rijdt sinds eind juni weer op een taxi. In een nieuwe auto van een nieuwe eigenaar. Het financiële leven is nog niet helemaal op orde, maar hij is zielsgelukkig met deze afloop.

 

Alle vrienden en vriendinnen van Alex nogmaals bedankt. Mocht je om wat voor reden dan ook in de buurt van Mombasa of Ukunda zijn en vervoer nodig hebben, dan heb je nu alvast je adresje.

oncoming-taxi

United we stand, Alex kan verder

Het slot is nakend, in de zin van ‘ komt naderbij’. Ik heb zojuist voor de laatste keer  ‘buitenland boeking’  geactiveerd. Morgen kan ik de overschrijving doen. Direct na de laatste oproep zegde een  trouwe Alex supporter opnieuw een bijdrage toe. Enkele dagen geleden is op mijn bankrekening een mooie bijdrage gestort, niet anoniem, wel onbekend. Ik vul het aan tot wat nodig is om de laatste rekeningen te kunnen betalen.

Alex kan volgende maand schuldenvrij en naar fysieke vermogens  aan het werk.

Een waarlijk fantastisch resultaat. Alle gulle gevers, bekend, onbekend en anoniem: namens Alex, Jane, Faith en Simon, heel erg bedankt. Alex voelt zich enorm gesterkt en says “words of mouth are not enough, God bless all those helping me abundantly.”

IMG_2983          IMG_2984

Alex Ndung’u – update 22 mei – life’s good en de laatste loodjes

Beste vrienden en vriendinnen van Alex, het gaat goed. Zo mag ik de huidige situatie wel samenvatten.

Faith in secondary school
Faith in secondary school

Alex zijn herstel verloopt voorspoedig; van de dokter mag hij in juni weer aan de slag met als enige restrictie lifting heavy weights. Dat moet lukken lijkt mij zo.

Behalve de bankoverschrijvingen zijn er ook twee zendingen contant geld naar Kenia gestuurd. De eerste is vorige week veilig aangekomen en direct aan Jane, Alex zijn vrouw, overhandigd. De  aankomst van zending no. 2 blijft nog even spannend.

Er vanuit gaand dat ook die envelop in ongeschonden staat arriveert, is voor een schone herstart van het werkende leven, nog ongeveer €300 nodig. Ga ik mij daarna druk maken over health insurance voor een Keniase zzp-er.

Jullie steun is welkom op rekening
NL91 ABNA 0436 0600 94
Mohja Holding BV,  Naarden
ovv Bijdrage voor Alex

 

 

Alex Ndung’u – update 6 mei – it’s getting better every time!

Dames en heren, hooggeëerd  publiek, voordat ik aan de beloofde overboeking toekwam, mocht ik nog twee nieuwe overschrijvingen ontvangen. Eentje uit bekende hoek, maar de ander van een mij werkelijk volslagen onbekende. Ik ben zeer ontroerd. Beiden ontzettend bedankt. Alex weet serieus niet wat hem overkomt 😀 Hij is zo blij dat hij zijn pijn bijna vergeet.

Ander nieuws van vandaag:

  • Faith mag op haar school blijven, ook al is nog niet al het lesgeld voor dit trimester betaald
  • Simon’s schoolgeld mag later deze maand betaald worden
  • De huurbaas in Ukunda gaat niet moeilijk doen

De stand van vandaag laat zien dat Alex zich over al deze zaken ook echt geen zorgen hoeft te maken en we minder dan €300 van het einddoel af zijn.

Screen Shot 2016-05-06 at 20.54.35 Screen Shot 2016-05-06 at 20.54.56 Tsjakka tijgers, we kunnen het!

NL91 ABNA 0436 0600 94
Mohja Holding BV
Naarden
ovv Bijdrage voor Alex

Alex Ndung’u – update 5 mei – still going strong!

De hulp blijft binnenkomen, gelukkig. Ook uit onbekende hoek. Er lag gisteravond bij thuiskomst een envelop op mijn deurmat met een fantastisch mooi bedrag in Keniaanse Shillingen. Geen idee wie de gulle gever is, maar bij deze geweldig bedankt!! Ook heb ik twee bijschrijvingen op mijn Mohja rekening ontvangen. Vandaag gaan de contanten en een nieuwe overschrijving de deur uit.

Ook al gaan die contanten er een paar weken over doen om Alex te bereiken, ik heb ze wel alvast meegenomen in de tussenstand van vandaag:

Screen Shot 2016-05-05 at 13.19.00 Screen Shot 2016-05-05 at 13.22.45

Alex is dinsdag voor controle naar het ziekenhuis geweest. Hij is gelukkig op de goede weg. De pijn wordt minder en hij heeft de eerste voorzichtige oefeningen kunnen doen.

van de matatu die het ongeluk veroorzaakte is ook al niet zoveel meer over. je vraagt je af hoe de koe er aan toe is.
van de matatu die het ongeluk veroorzaakte is ook al niet zoveel meer over. je vraagt je af hoe de koe er aan toe is.

Voor alle zekerheid…..

NL91 ABNA 0436 0600 94
Mohja Holding BV
Naarden
ovv Bijdrage voor Alex